Amazonas er verdens største regnskov, og foruden at fylde det meste af Brasilien er halvdelen af Peru dækket af den frodige regnskov. Regnskoven er yderst attraktiv set fra en virksomheds synspunkt, idet skoven er rig på udvinding af olie eller fældning af træer til produktion af bl.a. papir. I Amazonas findes byer, der lever af øko-turisme, hvor formålet er at lade turister besøge områderne på en ansvarlig måde, fremfor at virksomheder overtager jorden. I Manu Nationalpark lever stammefolket i harmoni med naturen og skovens dyr, og får jævnligt besøg af turister, der ligeledes støtter skovens potentiale. Selvom Amazonas fylder godt halvdelen af Peru bor kun ca. 5 % af Perus samlede befolkning i stammeflokke midt i regnskoven. Én by i Amazonas har vokset sig særlig stor. Det er byen Iquitos der er Perus 5. største by.

 

Iquitos

Amazonas skjulte mekka i det nordøstlige Peru. Ønsker du at besøge byen, skal det ske via båd eller med fly, da der ingen direkte veje er ind til byen. Iquitos byder på trekkingture i ægte jungle-safari stil, hvor du vil opleve et mangfoldigt dyreliv langs med Amazonfloden. Oplev anakondaer, tag på piratfisketur, besøg monkey island eller nyd synet af de springende grådelfiner. Byen er også kendt for sin yderst autentiske stemning ved Belén madmarked, der virkelig giver dig syn på, hvad det vil sige at leve nær Amazonflodens bredder. Generelt vil du opleve højere leveomkostninger her end ved andre peruvianske småbyer, da alle forsyninger sendes via båd.

Amazonas_Iquitos-2

Chachapoyas

“Menneskene af skyen”. Chachapoyas er en isoleret by i Amazonas, beliggende 2.335 m oppe i frodigt bjerglandskab midt inde i det nordlige Peru. Vil du helt tæt på autentisk peruviansk kultur er Chachapoya stedet at tage hen. Byen befinder sig i et uspoleret område, hvor kun få turister tager til, da vejen dertil kan virke besværlig. Ikke desto mindre finder de fleste det umagen værd. I området omkring Chachapoya finder du Kuelap, et skjult ruinlandskab som for mange er mindst lige så storslået og imponerende som Machu Picchu. Snyd ikke dig selv for at besøge Leymebamba museet eller de bjergskjulte monumenter ved Revash Mausoleo.

SANYO DIGITAL CAMERA

Manu Nationalpark

Ved et besøg til Cuzco og Machu Picchu bør du ikke snyde dig selv fra at udforske den tætbeliggende regnskov. Ca. 6 timers kørsel fra Cuzco ligger Manu nationalpark. Herinde midt i regnskoven bor Harakmbut indianerstammen, der driver regnskoven som et økosystem. Indianerstammen har fået helliget jorden, de i generationer har dyrket og levet af, og er på den måde med til at undgå at skoven bliver købt at virksomheder, der kun ønsker at udvinde olie eller fælde skovens træer. I Manu Nationalpark er der et mangfoldigt dyreliv, hvor aber, tapierer, brillebjørnen, papegøjer og et hav af fuglearter lever vildt. Du får derfor en utrolig autentisk oplevelse i Manu Nationalpark fordi du kommer helt tæt på både dyr og den befolkning som dagligt viser Amazonas den respekt, skoven fortjener.

Manu_National_Park-1