Der findes utrolig mange forskellige krybdyr i Peru. Faktisk findes der hele 300 forskellige slags. Alt efter hvor man befinder sig i landet, vil man have mulighed for at opleve forskellige slags krybdyr, da der er forskel på, hvilket klima og levested der er vigtigt for det specifikke krybdyr. Derfor kan du på en rejse til Peru opleve det fascinerende dyreliv der er i landet, særligt på grund af de mange forskellige klimaer der er i Peru, som giver mange forskellige slags dyr. Neden for er der samlet en masse forskellig og spændende information om nogle af Perus mange krybdyr.

Amerikansk krokodille

 • Kendetegn: Denne type krokodille er en af de største og kan blive op til 6,1 meter lang og veje op til 900 kg. Hunnerne af denne type krokodille bliver dog sjældent mere end 3,8 meter lange. Desuden er den amerikanske krokodille kendt ved at have fire korte ben og en lang kraftig hale. Selve snuden er ofte mere V-formet end andre krokodillers snude.
 • Levested: Den amerikanske krokodille er en krokodilleart der typisk findes i Mellemamerika. Den amerikanske krokodille lever ved kysterne af Stillehavet og Atlanterhavet og er derfor omkring Mexico, Peru og Venezuela. Helt generelt lever den amerikanske krokodille nær kysten.
 • Føde:Den typiske føde for krokodillen er fisk. Dog kan det variere meget, hvad den spiser. En fuldvoksen amerikansk krokodille kan spise et kvæg. Derudover kan de finde på at spise skildpadder, slanger, fugle og mange andre dyr.
 • Andet: Krokodillens øjne har en speciel membran som gør at den kan producere tårer, så den både kan se under og over vand. Grunden til at øjne, ører og næse er placeret på toppen er hovedet er for at den kan gemme sig undervandet, mens kun dette stikker op. På den måde har den mulighed for at overraske sit bytte.
amerikansk-krokodille

Kaiman

 • Kendetegn: Der findes flere forskellige typer af kaimaner, hvor den art der findes i Peru er den sorte Kaiman. Den er som navnet også afslører næsten helt sort. Kaimanen er et krybdyr, der er i familie med alligatorer. Derfor kan kaimanen også godt blive forvekslet med krokodiller.
 • Levested: Den sorte kaiman lever i Sydamerika.
 • Føde: Når kaimanen er unge lever den mest af fisk og skaldyr. Når den vokser op, begynder den i stedet at spise mere varieret. Føden består blandt andet af fisk, fugle, pattedyr og den kan også spise capivarer, som er den største gnaver.
 • Andet: Den sorte kaiman har været meget jaget af mennesker, fordi skindet på den er flot og derfor også meget eftertragtet. Derfor er den i dag også udryddet fra over halvdelen af de lande, som den ellers har levet i.
kaiman

Grøn havskildpadde

 • Kendetegn: Den grønne havskildpadde er en meget stor havskildpadde. Navnet kommer fra at det grønne fedt og brusk den har. Den kan blive helt op til 1,5 meter lang og veje 230 kg. Typisk bliver de dog ikke mere end 1 meter lang og vejer oftest omkring 150 kg. Den grønne havskildpadde ligner meget andre havskildpadder, men har dog en meget lille snude i forhold til andre.
 • Levested: Den befinder sig oftest i tropiske og subtropisk have
  Føde: Denne skildpadde lever af vandplanter, hvilket kan bestå af tang og alger. Ved at spise disse vandplanter, gør skildpadden dem endnu mere produktive, hvilket holder bestanddelen af vandplanterne oppe. Desuden kan den spise svampe og vandmænd.
 • Andet: Den grønne havskildpadde er en truet art. Desuden kaldes den i Danmark også for suppeskildpadde. Grunden til det er, at det er den type skildpadde som er bedst til at lave skildpaddesuppe på.
grøn-havskildpadde

Gekko

 • Kendetegn: Der findes mange forskellige typer af gekkoer, som er en slags øgle. I Peru findes især arten Gonatodes concinnatus. Gekkoer er ikke særlig store og ofte vil de være mellem 5 til 30 cm. lange. Noget særligt der kendetegner gekkoen er, at der under dens “fødder” sidder en form for små hår, som gør at den kan kravle og hænge fast overalt. Under hver fod, kan der sidde op til 1 milliard hår.
 • Levested: Denne gekko er en type der særligt lever i skove og på træer. Derfor er det heller ikke denne type gekko man oftest vil finde, med mindre man befinder sig i skovene i Peru.
 • Føde: Typisk føde for gekkoen er myg. Derfor er der mange der ser den som et nyttedyr. Derudover spisen den også andre former for insekter.
 • Andet: På grund af at gekkoen ikke er særlig stor, kan man opleve at den sover på blade om natten.
gekko

Kongeboa

 • Kendetegn: Kongeboaen er en kvælerslange som kan blive meget stor. Faktisk kan den blive helt op til 4 meter lang. Den kan desuden komme op og veje 45 kg, selvom den typisk vejer omkring 27 kg.
 • Levested: Kongeboaen findes i Mellem- og Sydamerika, og derfor kan man også finde den i Peru. Her lever den især i den tropiske regnskov.
 • Føde: Føden den lever af, er mindre patterdyr og fugle. Mere præcist kan den spise aber, øgler og gnavere. Desuden kan den spise vildsvin, trods dette ikke er noget der sker ofte.
 • Andet: Når kongeboaen er drægtig sker det i omkring 100 til 150 dage. Derudover ligger den et sted mellem 20 og 50 æg. Den kan dog komme helt op på 77 æg.
kongeboa