peru-nationalpark

Peru er et af de mest biodiverse lande i verden. Herved menes det at landets dyre- og planteliv indeholder utroligt mange forskellige arter af dyr og planter. Mange af disse, kan man opleve ved en rejse til Peru. Vil man være sikker på at få en særlig oplevelse, bør man tage på besøg i én af de mange nationalparker. Peru er nemlig et land, med adskillige nationalparker, som er et besøg værd. Neden for er blot samlet et par af de nationalparker du kan besøge i det Sydamerikanske land.

Cutervo

Cutervo er den ældste nationalpark i Peru og parken blev grundlagt tilbage i 1961. Årsagen til parkens grundlæggelse var især for at sikre at noget af Perus biodiverse natur blev beskyttet. Cuverto, er navnet på en by i Peru. Skaberen af parken, var nemlig en biolog der var født i Cuverto, Peru. Biologen og skaberen af parken hed Salomon Vilchez Murga. Parken er kæmpe stor og har et areal på 8,214 hektar, hvilket svarer til 82,1 km2. En af de særlige seværdigheder i parken er en gåtur der varer en time. Her kommer man igennem en grotte. I grotten lever nogle helt specielle fugle, som hedder guacharo, men oftest kaldet oilbirds. Denne fugl er vågen om natten, og sover om dagen. Desuden lever den af bær og frugt. Af andre dyr der lever i parken, kan nævnes jaguaren, brillebjørnen, tapiren samt Perus nationalfugl; den røde klippehane.

Manu

Manu er ikke den ældste park i Peru. Til gengæld er det den nationalpark i Peru, hvor der findes det største antal af forskellige dyre og plantearter på ét sted. Fordi at området er så biodiversitet, gjorde UNESCO området til en del af World heritage Site i 1987, hvilket betyder at området er af meget speciel betydning. Derudover er det også den største nationalpark i Peru. Parkens areal er på 15.328 km2. Udover selve parkens areal er der også en del, som er reservat. Derfor er hele områdets areal på 18.811 km2. En årsag til at parken har så utrolig biodiversitet er, at parken er i så mange forskellige højder. Parken dækker nemlig både en del af Andes bjergene 4200 meters højde, mens andre områder af parken ligger i en højde af 150 meter over havet, hvor man oplever en del af regnskoven. Dyrelivet er også meget særligt i parken. Her kan man både finde jaguarer, bæltedyr, dovendyr, tapir og pumaer for blot at nævne få. Faktisk findes der i parken omkring 1000 forskellige fuglearter, 210 fiskearter, 222 patterdyr og mange flere forskellige arter af dyr.

Huascarán

I Ancashregionen i Peru ligger Huascarán national park. Parken blev grundlagt tilbage i 1975. Noget af det specielle ved denne nationalpark er, at den er beliggende i Cordillera Blanca, som er en bjergkæde. I denne bjergkæde er også Perus højeste sneklædte bjerg, som hedder Huascarán lige som nationalparken. Bjerget er 6.768 meter højt. Området er derfor også meget populært til bjergbestigning. Udover bjerge, kan man opleve tyrkisblå lagooner, gletsjere samt specielle planter der findes i Andesbjergene. I området findes faktisk omkring 660 gletsjere og 300 lagooner. Desuden kan man i parken opleve dyr som lamaer, jaguarer og marsh hjorte, som er den største hjorteart fra Sydamerika.

Amotape Hills National Park

Amotape Hills nationalparken ligger i Amotape distriktet. Denne park er et rigtig godt eksempel på en tropisk tørskov, hvilket vil sige at der ikke er nedbør på samme måde som i en regnskov. Der kan sagtens komme meget nedbør, men de tørre perioder i skoven er længere. I parken kan man finde en masse smukke planter, som eksempelvis orkideer. Dyrelivet er også specielt. Her kan man både opleve den amerikanske krokodille, brillebjørnen og kongeboaen, for blot at nævne nogle.

Tingo Maria National Park

Tingo Maria National Park ligger ved byen Tingo Maria. Parkens areal er på 4.777 hektarer. Desuden ligger parken ved La Bella Durmiente, som er en stor gruppe af bjerge. La Bella Durmiente er spansk for “sleeping beauty” da bjergene på afstand ligner en sovende kvinde. Parken er især kendt for en grotte, kaldet Owl Cave. Trods navnet findes der ikke ugler i grotten. I stedet lever den specielle fugl, guácharo også kaldet oilbird, i grotten. Fuglen sover om dagen, mens den om natten er vågen. Derfor er det også om natten at den søger efter føde. Omkring grottens indgang er der også flagermus, papegøjer og andre fuglearter, trods det er guácharo fuglen, som er attraktionen. Desuden kan man i parken også finde vandfald og mange skønne områder til at slappe af.

Yanachaga-Chemillen

Yanachaga-Chemillen ligger i Pasco regionen i Peru. Parken ligger i regnskoven. Derfor er det en park der kan være bedst at besøge uden for regntiden, for at undgå for meget nedbør. Parken er meget velegnet, hvis man har en stor interesse for natur og især fugle, er set meget i denne park. Desuden er biodiversiteten i området så utrolig stort, at man endnu ikke mener at man kender til alle disse forskellige planter og dyr, der findes i parken. Dog er man sikker på at nogle af de dyr man har mulighed for at se i parken er jaguarer, hjorte, bjørne for at nævne få. Desuden findes mere en 400 arter af fugle, krybdyr og et hav med en kæmpe variation af forskellige fiskearter. Derudover lever der endda stadig nogle indfødte samfund nogle få steder i området.