Peru er et land med mange bjerge, da Andesbjergene krydser landet. Med mange bjerge betyder det også nogle helt fantastiske muligheder for trekking. Trekking vil sige, at man vandrer til fods og ofte også sover i det fri. Derfor er det en enestående mulighed, for at se naturen og landet på en helt særlig måde. Ved trekking kommer man helt tæt på naturen og landet, og man får nogle oplevelser, som ikke alle andre har.

Cordillera Blanca

Et helt fantastisk og særligt sted at trekke i Peru er Cordillera Blanca. Cordillera Blanca er en kæmpe bjergkæde, der er 21 km bred og 200 km lang. Desuden har bjergkæden 33 betydeligt store højdepunkter på mere end 5.500 meter. Desuden er der utroligt mange gletsjere i bjergkæden. Man regner faktisk med at der er helt op til 722 individuelle gletsjere. Disse er meget vigtige for Peru, da det blandt andet er dem, der er med til at sikre at Santa River floden ikke udtørrer. Noget andet man også vil opleve ved trekking i Cordillera Blanca, er de mange smukke gletsjerskabte søer med helt turkisblåt vand. En af de største gletsjer søer der findes i Cordillera Blanca er Paron søen, som også regnes for at være den smukkeste af alle søerne i bjergkæden. Søen ligger blandt en masse sneklædte toppe og dækker et område på omkring 44 km2.

cordillera-blanca

Det højeste bjerg i Peru: Huascarán

I blandt de mange højdepunkter som findes i Cordillera Blanca er Huascarán. Huascarán er det højeste bjerg i Peru og er 6.768 meter højt. Navnet stammer fra en inkakriger fra 1600-tallet som hed Huáscar. Desuden har bjerget givet navn til Huascarán National Park. Meget af Cordillera Blanca falder ind under Huascarán National Park, som i 1975 blev dannet for at passe på, den helt fantastiske flora og fauna der findes i området. Desuden er området også kåret af UNESCO til at være et fredet område i forhold til at være et biosfærereservat og naturarv. Nationalparken har et areal på 3.000 km2 og der findes derfor utroligt mange gletsjere, søer og floder i dette område. Nationalparken er derfor også et meget populært sted at trekke, på grund af de meget smukke omgivelser, der findes her.
huascaran

Det smukkeste bjerg i verden: Alpamayo

Udover Huascarán findes også andre meget høje bjerge i Cordillera Blanca. Her kan blandt andet nævnes Alpamayo, som er 5.947 meter højt. På det indianske sprog quechua staves bjerget Allpamayu, hvilket er en sammentrækning af jord og flod. Derfor betyder bjergets navn ”jord flod”. Navnet stammer desuden fra en flod med samme navn, der udspringer nordvest fra bjerget. Bjerget er et af de mest iøjnefaldende bjerge der ligger i Cordillera Blanca og er desuden også kaldet for det smukkeste bjerg i verden. En af årsagerne til at bjerget har fået denne titel er, at selvom det ikke er lige så stort som mange af de andre bjerge der findes i Cordillera Blanca, så er dens top nærmest helt pyramideformet og dækket af sne og is. Bjerget har to toppe. Det ene i Nord og det andet i Syd.

alpamayo

Trekking i Cordillera Blanca

Trekking er en helt fantastisk måde at opleve et land og dets natur. Ved at trekke bruger man ofte flere dage i naturen, hvor man vandrer, ofte i højder. Man kan vandre igennem meget forskelligt terræn. Det kan både være bjerge og jungle. Ved en trekkingtur i Cordillera Blanca trekker man meget i bjerge, da det netop er en bjergkæde. Dog findes der i dette område helt fantastisk flora og fauna på grund af blandt andet Huascarán Nationalpark, som ligger i Cordillera Blanca. Blandt andet findes der i nationalparken 779 forskellige planter. 112 forskellige fuglearter er også fundet i parken. Derfor kan man også have mulighed for at opleve den store Andeskondor der flyver rundt i dette område. Udover fugle findes der dog også pattedyr i området. Her lever blandt andet vilde dyr som bjergkat, der findes i Andesbjergene.
trekking-cordillera-blanca

Trekking med eksperter

Trekking kan kaldes for en sport. Det er meget udfordrende, krævende og hårdt at trekke. Selvom det er hårdt, kan det dog ikke slå de fantastiske oplevelser man får ved en trekkingtur, hvorfor det også er utroligt populært. Når man trekker er det vigtigt at man både har tøj med til forskellige klimaer, da vejret kan skifte meget i de forskellige højder. Fordi man ofte har en del med på en trekkingtur, er det ofte at man har et trækdyr med, som blandt andet kan holde noget af alt det man skal bære på. Fordi det er krævende er det ofte ikke noget man blot springer ud i. Derfor findes der flere vidensbureauer, som har ture til forskellige trekkingdestinationer, og blandt andet Cordillera Blanca i Peru. Her kan man sammen med eksperter, komme til at trekke i den skønne natur, og derfor have nogen med som kan hjælpe. Dette kan være en stor fordel på en trekking tur.

trekking-peru