Peru er et stort og fantastisk land. Derfor er det rigtig mange gode grunde til at besøge landet. Landet ligger eksempelvis i mange forskellige geografiske forhold. I landet findes både de høje Andesbjerge, Amazonas regnskoven og der er byer ved den dejlige kyst. Dette betyder også at der er forskellige klimaer i landet, hvorfor Peru er utroligt biodiverst. Det betyder at man kan opleve umådeligt mange forskellige dyr og planter i landet. På trods af dette, er det stadig vigtigt at man tager sig nogle forholdsregler, når man rejser rundt i Peru. Her er det særligt i forhold til tyveri samt sikkerhed i trafikken. Nedenfor er nævnt nogle ting man skal være opmærksom på, samt nogle gode forholdsregler at tage, når man er i landet.

Tyveri

Sikkerhed i storbyerne

Når man bevæger sig rundt i Peru, er det en god ide at være opmærksom på sin egen sikkerhed. Her er der især tale om de større byer som Lima, Cuzco og Arequipa. I disse byer, kan der nemlig godt være større risiko for at opleve tyveri end andre. En af de forholdsregler der kan være gode at tage, er først og fremmest at lade være at gå rundt med for mange penge på dig. Den gennemsnitlige løn i Peru er omkring USD 300, hvilket i danske kroner svarer til omkring 2.000 kr. Derudover er der mange der lever på mindre end den gennemsnitlige løn. Det er en god ide at være opmærksom på det. Det kan nemlig være at man ikke føler det er mange penge man går rundt med, men for folk i Peru har penge en meget stor værdi.

sikkerhed-peru

Hav forholdsreglerne på plads

En anden god forholdsregel er, at lade være at hæve penge i åbne hæveautomater. Hvis det er nødvendigt at hæve penge, er det i stedet en god ide at gå ind i banken for at hæve dem. Det gør det meget mere sikkert at hæve penge i forhold til tyveri. Noget andet man skal undgå er at gå alene rundt i områder hvor der er stille og meget få mennesker. Har man været i byen om natten i Peru, skal man heller ikke gå alene hjem. Generelt er det ikke en god ide, at gå alene om natten. Desuden er det vigtigt ikke at efterlade sin drink alene. Der har desværre været flere situationer, hvor der er blevet proppet stoffer i en drink.

cuzco

Vær påpasselig

Det er selvfølgelig også vigtigt ikke at efterlade sin bagage alene, også selvom det kun er meget kort tid. Værdier skal man heller ikke fremvise, hvis der ikke er nogen grund til det. Tag kun penge frem, hvis der eksempelvis er noget man skal betale for. Så længe man opfører sig normalt og tænker sig om, bør der ikke ske noget. Så længe man tager sine forholdsregler, behøver man slet ikke at bemærke noget på sin rejse til Peru. Peru er ikke et usikkert sted at rejse i og opholde sig i. Sikkerheden minder en del om den i andre storbyer, hvor der findes fattigdom. Desuden er Peru en af de mere sikre sydamerikanske byer, i forhold til blandt andet Brasilien og Venezuela.

peru-sikkerhed

Trafik

Bus

Sikkerheden i forhold til offentlig transport, er heller ikke den samme som den er i Danmark. En ting der er vigtig at være opmærksom på er at bilerne i trafikken ikke kører helt så sikkert. Derfor er det vigtigt at være meget opmærksom, hvis man skal krydse en vej, da bilerne generelt set ikke holder tilbage. Ønsker man at rejse med bus, er der også nogle forholdsregler der er gode at tage. Bus er en rigtig god måde at komme nemt og billigt rundt i Peru. Dog skal man aldrig vælge at rejse med de helt billige busser. Sikkerheden i disse er meget dårlig og de er heller ikke pålidelige. Vælg i stedet et af de dyrere busselskaber. De er stadig ikke særlig dyre, men i stedet er sikkerheden samt komforten meget bedre.

peru-by

Combis og tog

Der findes også mindre busser, combis, der kører rundt omkring i byen. I disse er der ofte helt proppet med mennesker. Her er det en god ide at holde godt øje med dine værdigenstande og holde det tæt på kroppen, da der nemt kan opstå lommetyveri. En anden måde hvorpå man kan rejse i Peru, er med tog. Der findes dog ikke mange togselskaber i Peru. Ligesom med bus, kan det være en god ide at betale lidt ekstra, når man rejser med tog. Ved at betale lidt mere, kan man nemlig få mulighed for at sidde på premium-klassen. På togene kan der nemlig opstå tyveri. På premium-klassen er ens bagage mere aflukket fra andre, og sikkerheden er derfor meget bedre.

peru-cuzco

Taxa

Desuden findes der også nogle forholdsregler man skal tage, hvis man vælger at køre med taxa. Der er mange taxaer rundt omkring i Peru, og det er nemt at få fat på en. Det er dog ikke alle taxaer der er registrerede. De ikke-registrerede taxaer er ikke altid pålidelige og man kan risikere at blive bestjålet. En ting man kan holde øje med er om der er et nummer på toppen af taxaen, hvilket der er på de registrerede. Desuden kan man bestille disse, hvilket er en god ide. Det kan også være en god ide at registrere nummerpladen før man sætter sig ind i taxaen. En anden god forholdsregel at tage er at lade være at køre med taxaer der tilbyder en pris meget billigere end den normale pris. Dette kan også ofte være tegn på at der måske er mulighed for tyveri.

peru-vulkan