I Det nordlige Peru satte Moche-civilisationen for alvor sit præg den peruvianske vestkyst. Stammefolket levede i i årerne 200-700 E.Kr. hvor de byggede templer, dyrkede guderne og de adelige. De er disse tempelruiner, der helt sikkert er et besøg værd, hvis du lægger vejen forbi den nordlige del af Peru. I Nord er også nogle af Perus bedste strande. Her er solgaranti og mindre tørt end de strande, der opleves i syd, hvor det golde ørkenlandskab præger kyststrækningen. Foruden lækre sandstrande og historiske ruiner, rummer den nordlige del af Peru også Perus højeste bjerg. I Huascarán Nationalpark ligger Cordillera Blanca bjergkæden, som står smukt med sit snehvide landskab, gletchere og krystalklare søer. Perus nordlige del har sandelig sit at byde på og i det følgende kan du læse mere om de forskellige seværdigheder i nordlige Peru.

Mancora

Nordperus strandparadis. I Mancora er der hvide sandstrande så langt øjet rækker, og det turkisblå hav tiltrækker mange turister til solbadning og vandpjaskeri. Mange rejser gerne hertil for at slappe af og nyde et af Perus mest solrige områder. Byen er kendt for sine mange surfere og dertil fantastiske bølger. Hvad er bedre end at få serveret frisk seafood direkte fra bådene oven på en ellers afslappende dag? Byen er det rene paradis, og den emmer af liv og selvforkælelse.

mancora-strand

Chiclayo

Chiclayo har vokset sig til Perus fjerdestørste by med et urbant omdømme. Byen ligger 13 km fra kysten og er et godt opholdssted for de omkringliggende seværdigheder. Langs vestkysten har Moche-civilisationen for alvor sat sine spor, hvilket er med til at præge stemningen i byen. I Chiclayo er der en magisk stemning. Beboerne dyrker heksekunster og sælger diverse krydderurter, der hjælper på alle slags medicinske problemer. Gå derfor ikke glip af byens marked, Mercado Modelo.

Trujillo-Moche-Route

Lord of Sipán (Chiclayo)

Ikke langt fra Chiclayo, ved byen Huaca Rajada, findes Perus svar på pyramiderne. Hvad der ved første øjekast ligner bakker og fjeldet landskab viser sig at være gravkamre fra Moche-civilisationen. Det lykkedes en række arkæologer at finde det kongelige gravkammer, hvor Lord of Sipán lå begravet. I området heromkring findes også diverse museer omhandlende Sípan tiden, bl.a. Museum Nacional Sicán, Museo de Sitio Sipáns og Museum of the Royal Tombs of Sipán.

Lord-of-Sipan

Trujillo

Nordperus største og mest moderne by. Byen emmer af liv, kultur, arkitektur og historie. I Trujillo findes to levn fra Moche-kulturens storhedstid. Det er ruinerne fra den gamle by Chan Chan og templerne “Huaca de la Luna y Sol”, der helliger månen og solen. Begge ruiner er meget besøgte og er bestemt med til at præge byens kulturarv. Besøger du Trujillo, så snyd ikke dig selv fra at smage byens lokale majsøl.

Trujillo-strand

Chavin de Huantar

I den centrale del af Peru, kun 160 km fra Lima ligger Chavir de Huantar, en ruin der er over 3.000 år gammel. Templet er bygget af præ-inkafolket, og det er fascinerende at tænke på, hvor habile færdigheder dette folk har haft. Templet står stadig oprejst, og besøger du det, vil du føle mystikken, når du bevæger dig rundt i de stadigt stående mystiske gange. Mange vælger at overnatte i den nærliggende by Huaraz, der tilmed befinder sig tæt på Huascarán nationalpark.

chavin-de-huantar-temple

Huascarán nationalpark

Et af trekking-kongens favoritsteder i Peru. Nationalparken rummer hele Cordillera Blanca bjergkæden, og det er her, du finder Perus højeste bjerg, Huascarán, på 6768 meter. Cordillera Blanca er grundet sine højdemeter kendt for sine snehvide landskaber, hvori der findes et utal af søer og gletchere. Trekking i bjergpasset byder endvidere på et fantastisk peruviansk dyreliv, anderledes fra det der kendes fra det frodige Amazonas. Pumaer, jaguarer, den vicunjanske lama, peruvianske tapirer og forskellige fuglearter er blot et udkast af det dyreliv, du kan forvente at støde på i bjergpasset. Mange trekkingeksperter har nydt den fantastiske panoramaudsigt Cordillera Blanca byder på. For at trekke her kræver det en hvis ekspertise inden for trekking og en god fysik at bevæge sig i disse højdemeter.

Cordillera-Blanca-sø