Peru ligger i Sydamerika, og er et land med flere forskellige klimaer samt højdeforskelle. I landet finder man både de tørre områder ved kysten ud til Stillehavet, højlandet i Andesbjergene og de våde områder omkring Amazonas regnskov. Det betyder at Perus flora og fauna er helt utroligt varieret, da der er meget forskel på hvilket klima, planter og dyr lever i. Der gør Peru til et helt fantastisk sted for planter og dyr at leve i. Mange af dyrene og planterne vil man opleve, ved en rejse her til. Nedenfor er samlet syv af de specielle planter, der kan findes i landet. Dette er kun for at nævne få, da man ved en rejse til landet vil se mange flere fascinerende planter.

Ichu (Andesgræs)

Ichu er blot et af mange navne til denne form for græs. Andre navne er blandt andet Jarava Ichu, Peruvisk fjergræs og Paja Ichu. Ichu er en græsart som findes mange steder i Peru. Befinder man sig i Andesbjergene i Peru, vil det næsten være umuligt at undgå at se dette græs, da det befinder sig i højlandet. Græsset bruges blandt andet til føde til de forskellige dyr. Her kan især nævnes husdyr som får og lamaen, som gør brug af andesgræsset til deres føde. Derudover bliver græsset også i nogle tilfælde benyttet til bygning af huse. Her bliver det blandet sammen med jord, for at få en masse, som kan bruges til bygning af vægge. Det bruges dog også til tage. Græsset kan blive op til 50 cm højt. Farven er grøn, men kan godt miste farven hen over vinteren og dermed blive lysere.

Andesgræs

Puya Raidmondii (Dronningen af Andes)

Puya Raidmondii er en meget speciel plante, som kun vokser i Andesbjergene i en højde af 3200 meter til 4800 meter. Selve planten kan blive helt op til 10 meter høj. Planten vokser ikke i “flok” men ofte vil man finde den stående for sig selv, rundt omkring i Andesbjergene. Noget af det allermest særlige ved denne plante er, at den vokser i 80 til 150 år. I den tid blomstrer den ikke. Men når den er færdig med at vokse efter utroligt mange år, vil den være fantastisk smuk og fyldt med en masse hvide blomster. Kort efter den er begyndt at blomstre vil planten dø. Blomstens frø er meget små og kan flyve med vinden meget let. Dog kan det have svært ved at starte med at vokse, hvilket betyder at det ikke er alle frøene, der vil blive til nye planter. Dog regner man med at der i Peru findes omkring 800.000 individuelle planter af denne art.

Dronningenafandes

Coca-planten

Coca-planten er en meget omtalt plante der vokser primært i Sydamerika og deriblandt Peru. Planten vokser vildt i Andesbjergene og er en lille stedsegrøn busk. Bladene på planten er aflange og bliver mellem 4 til 8 centimeter. Selve bladet er stedsegrønt, men hjørnerne af bladet kan skifte og forvandler sig fra hvidlig til mere grøn. Planten vokser i buske som kan blive et sted mellem 2 til 3 meter høj.
Årsagen til at det er en meget omtalt plante er at coca-plantens blade indeholder stoffet alkaloidet kokain. Selve indholdet af alkaloidet kokain i bladene er meget lavt. Derfor betyder det heller ikke at man kan blive høj af at tygge på et blad fra coca-planten. Derudover indeholder planten dog også et utroligt høj indhold af vitaminer og mineraler.

coca-planten

Gummitræet

Gummitræet er en del af vortemælksfamilien, som er en familie af planter. Planten er meget hurtigt voksende og kan blive op til 36 meter højt. Egentlig stammer træet fra Amazonas regnskove, hvor det vokser naturligt. Dog er det i dag mere udbredt i Sydøstasien, hvor det vokser i plantager. Træerne der plantes i plantager, bliver dog ikke lige så høje, som de kan blive når de vokser frit i Amazonas, Peru.
Når man skærer et snit i barken af planten, kommer der en gul saft ud af træet. Denne saft er hvad der bruges til at lave naturgummi. Heraf laves både bildæk, viskelæder og meget andet.

Gummitræ

Kapoktræet

Kapoktræet vokser i Sydamerika og særligt i tropiske områder, da det vokser steder, hvor tørkeperioden ikke er for lang. I Peru kan man finde det i regnskoven. Selve træet kan blive helt op til 70 meter højt og det kan have 3000 frøkapsler. Disse frø har en kapsel der kan virke en smule læderagtig. Dog findes der inden i noget uld, som er det der kaldes kapok. Kapok er den letteste naturfiber der findes i verden. Dette kaldes både frøuld, silkebomuld eller kapokbomuld. Noget specielt ved kapokken er at den er vandskyende, hvilket vil sige at den ikke suger vandet til sig. Derfor er det også brugt til madrasser og puder som et slags vandskyende-isoleringsmateriale. På planten vokser nogle hvide blomster, som vokser i klynger.

kapoktræ

Dracula orkideen

I Peru findes utroligt mange orkideer. I hele verden findes 25.000 arter, hvor der i Peru er 2.500, hvilket vil sige at 1/10 af orkideerne findes i Peru. Faktisk mener nogen at man endnu kun har opdaget 50 procent af alle de orkideer der findes i landet. Mange af orkideerne er fundet i Amazonas regnskoven samt i højlandet. Hvis man synes orkideer er en fascinerende blomst, så er Peru bestemt et besøg værd.
Dracula orkideen er en meget speciel orkide, der findes i landet. Dracula orkideen har brug for lave temperaturer og fugtighed, hvorfor det netop er i Amazonas den ofte vokser. Dracula orkideen stammer fra Peru og Ecuador. Årsagen til orkideens navn er dens helt blodrøde farve som den har. Dracula orkideen har ikke altid været én art, men er det i dag. Der findes flere forskellige typer af denne orkidee.

Dracula_orkide

Kinatræet

Kinatræet kommer fra Sydamerika. Det kommer fra en slægt af træer fra krapfamilien. Årsagen til at det hedder et Kinatræ, trods det kommer fra Sydamerika, er faktisk på grund af en fejloversættelse. Det latinskenavn for træet er Cinchona, hvilket på dansk er blevet oversat til Kinatræ. Træet vokser i Andesbjergene og findes i en højde af 2000 meter og helt op til 3400 meter. Kinatræet vokser som træer og som buske. Selve bladene på planten er helt blanke. Blomsterne er helkronede og sidder i topformede stande. De kan have forskellige farver og findes i hvidlige, rødlige samt violette farver. Kinatræet er blevet brugt til medicinsk brug, da man af barken kan udvinde stoffet kinin som bruges til at behandle malaria. Derudover er det også blevet brugt i tonicvand.

kinatræ