Peru er et stort land. Derfor findes der også mange forskellige måder, hvorpå man kan komme rundt i landet. På grund af de mange muligheder inden for offentlig transport, er der samtidig også forskel på komfort, pris og ikke mindst sikkerhed. Helt generelt set er priserne på transport i Peru billige. Der findes forskellige måder, man kan komme rundt, hvis man skal rejse på lange distancer mellem byerne i Peru. Derudover er der også forskellige metoder, hvis man blot ønsker at bevæge sig rundt i storbyen og besøge forskellige seværdigheder. Nedenfor er der nævnt nogle forskellige måder, hvorpå man kan rejse rundt i det sydamerikanske land, hvis man både rejser langt eller blot skal rundt i byen.

Rejs mellem byerne i Peru

Fly

Hvis man gerne vil nå at se en masse forskellige steder i Peru på kort tid, kan en rigtig god mulighed være at flyve. I de fleste større byer i Peru findes der lufthavne, hvorfor det er en meget nem måde at komme fra by til by. Desuden flyver nærmest alle flyselskaber fra Lima, hovedstaden. De mange fly flyver ofte direkte til den by, man ønsker at besøge, men det kan hænde, at de ikke flyver direkte. Desuden findes der byer, som man kun kan komme til ved hjælp af fly. Her kan eksempelvis nævnes Iquitos, som ligger i junglen –  man kan også komme til byen med båd, men dette tager meget lang tid og kan være vanskeligt og anstrengende. Der findes en hel del forskellige flyselskaber i Peru, og der kommer ofte mange nye til. Der er derfor god mulighed for at vælge, hvilket flyselskab man skal vælge, når man skal rejse fra by til by.

peru-fly

Bus

Der findes forskellige former for busser i Peru. Nogle busser er til længere distancer, mens der også findes små busser til blot at komme rundt i byen. Hvis man gerne vil rejse på længere distancer i Peru og besøge flere byer, men gerne vil gøre det meget billigt, kan et godt alternativ til fly være bus. Selvom man gerne vil gøre det meget billigt, skal man ikke vælge de billigste busselskaber.  De helt billige busser er nemlig ikke særlig sikre, og man kan heller ikke altid regne med dem. De dyrere busser er stadig billige, og det betyder også, at komfort og sikkerhed er meget bedre. Flere af disse større busselskaber har også ruter til næsten alle byer i Peru. Et af de bedre busselskaber man kan rejse med, er Cruz del Sur og Ormeño, som ligger i den høje ende i forhold til sikkerhed og komfort.

peru-bus

Tog

Tog er ikke noget, man ser meget af i Peru. Derfor er det heller ikke den mest brugte form for transport til at komme rundt omkring i landet. Af den grund findes der heller ikke et stort udvalg af forskellige togselskaber. Der er heller ikke mange ruter, da de kun rejser i nogle områder af landet. Til gengæld kan denne form for transport være mere oplevelsesrig, end det er at rejse med fly og bus. Dette fordi man kan opleve en helt fantastisk udsigt. En af de helt særlige togrejser er med Ferrocarril Central Andino, der kører fra Lima til Huancayo. Toget kører gennem Andesbjergene, hvilket er en helt fantastisk oplevelse. Når man rejser med tog, skal man være opmærksom på tyve. Derfor kan det være en fordel at betale lidt ekstra, så man kan sidder på premium-klassen. På denne klasse er der mere aflåst til bagagen, hvilket er mere sikkert, ved denne transport form.

peru-tog

Transport rundt i byen

Combis og colectivos

Hvis man gerne vil rejse rundt i byen, er det en mulighed, at man kan benytte sig af Combis. Dette er en mindre bus, som er fyldt med mennesker. Det gælder om at komme ind i menneske mylderet, og derfor kan det være svært at få et sæde, så man kan risikere at skulle stå op. Selve ruten kan man enten se i forruden af bussen, eller også bliver det råbt ud af vinduet af konduktøren. Ofte kan man komme af, hvor som helst på ruten. Nogle Combis rejser også mellem de forskellige byer i Peru. En anden form for minibus er colectivos. Disse kan ligne combis en del. Det er ofte en fast rute de kører på.  De holder forskellige steder i byen, og kører afsted så snart de er fulde. Dog er de ret populære, hvorfor det ikke tager lang tid at fylde dem, og ofte kører de med kun 15 minutters mellemrum.

peru-bus2

Taxa

Taxaer findes overalt i Peru og kan derfor være rigtig lette at få fat på. Dog skal man være opmærksom på, at der både findes registrerede taxaselskaber, samt nogle der blot kører taxa uden at være registrerede. Her er det bedst at benytte sig af de taxaer, som er registrerede. Disse taxaer er ofte mere moderne og har for det meste et skilt på toppen af bilen med et virksomheds-nummer på. Desuden kan disse taxaer fanges på telefon, hvis man ønsker at bestille en taxa. De kan koste en smule mere end de ikke registrerede taxaer. Til gengæld er de mere sikre og pålidelige. Endnu en ting man skal være opmærksom på, når man vælger at rejse med taxa, er at det er en god ide at aftale prisen før man kører, da det ikke er alle der benytter et taxameter.

peru-taxa