peru-religion

I Peru bor der omkring 30 millioner mennesker. Landet er meget multietnisk og består af både indfødte, europæere, afrikanere samt asiater. Flertallet af befolkningen er af indiansk afstamning. Denne del svarer til ca. 54 procent af befolkningen. 32 procent af befolkningen har en blandet afstamning af både indiansk og europæisk. Det mest udbredte sprog i Peru er spansk. En stor del af befolkningen i Peru taler dog også quechua, som er inkarigets sprog, samt andre indfødtes sprog.

Den mest udbredte tro

Den største og mest udbredte religion i Peru er den katolske tro. Faktisk tilhører omkring 90 procent af befolkningen den romersk-katolske kirke, som er statskirken. Der er dog også flere der tilhører den protestantiske trosretning. Katolicismen kom til Peru tilbage i 1500 tallet. Dette skete da de spanske erobrere kom til landet for at erobre Peru. Dette truede Inkarigets og dets tro og traditioner, da folk med en anden tro pludselig kom til landet. Derfor ses det netop også i dag, at så stor en del af befolkningen i dag tilhører den kristne tro. Trods at Peru blev erobret, er nogle af Inkarigets mange traditioner dog stadig at finde i landet. Nogle af disse traditioner der er holdt fast i, stammer derfor helt tilbage til 1500 tallet. Disse traditioner kan man blandt andet se, når der bliver afholdt årlige festivaler i Peru.

Andre trosretninger i Peru

Den kristne tro er dog ikke den eneste tro, der findes i landet. Faktisk findes der mange forskellige, trods nogle af dem er meget små, hvilket vil sige at der ikke er mange der følger religionen. En tro der kan nævnes er Buddhismen. Denne tro kom til landet i 1899. Her ankom skibet Sakura Maru med 790 mennesker fra Japan. Op igennem det 19. og 20. århundrede ankom både japanere, kinesere samt koreanere. Disse tog sammen Buddhismen med til landet, hvorfor den blev mere udbredt. I dag regnes det med at omkring 50.000 af befolkningen praktiserer Buddhismen i Peru.

Da der som nævnt findes mange af indiansk afstamning i Peru, kan man også finde den mere lokale religion, shamanisme. Denne trosretning er særligt en der findes og dyrkes i Amazonasområdet. En shaman er en åndemaner, som kan kommunikere mellem denne verden og den overnaturlige verden. Herudover dyrkes der i Peru også religionen Islam. Det regnes dog med at det er en meget lille del af befolkningen, som praktiserer denne tro. Mormontroen findes også i landet. Denne religion er kristen, trods man ikke mener at man tilhører hverken den katolske, protestantiske eller ortodokse kristendom. Herudover dyrkes blandt andet også hinduisme, Bahá’í Faith, shintoisme og jødedommen.

Religion og besøg i Peru

Ved en rejse til Peru, er der ikke nogen særlige religioner, som det er meget vigtigt at man tage specielt hensyn til. I Peru er folk meget åbne og accepterende i forhold til forskellige religioner. Herunder gælder også ateisme og agnosticisme. Dette gælder så længe at man kan acceptere andre i landets tro, så vil de også acceptere den tro man selv har. Dog kan der selvfølgelig være tilfælde, hvor det ikke er en særlig god ide at begynde at diskutere religion eller politik.

Derudover er det selvfølgelig vigtigt at man er påpasselig og respektere religionen, når man eksempelvis gerne vil besøge en kirke i Peru. Her kan det være en god ide at man tager sin hat af, før man går ind i kirken. Noget andet man skal respektere er, at det ikke er i alle kirker, som tillader at tage billeder. Dette kan man ofte undersøge før går ind i kirken. Derudover er det en god ide at passe på med blitzen når man tager billeder, da der stadig kan være folk i kirken, som er i gang med at bede.