Backpacking i Peru

Hvis du drømmer om at tage ryksæggen på ryggen og rejse ud i den store verden, så er Peru et oplagt rejsemål. Landet appelerer specielt til backpackere, som gerne vil opleve nogle af verdens mest unikke naturfænomener for billige penge. Peru har alt hvad en rejsendes hjerte banker for: Lige fra smuk natur med majestætiske bjerge og tropiske skove til en unik kulturhistorie, som har sat sine spor i mange dele af det fantastiske land. Peru byder dig indenfor i en fortryllende verden, som kan opleves uden, at det kræver den helt store sum penge. Vi giver dig de bedste tips til backpacking samt eksempler på spændende rejser til Peru.

Hvad skal man opleve i Peru?

Peru er med sine smukke omgivelser og sin unikke kultur et land, som har uendelige af oplevelser at byde på. Med de mest kendte turistattraktioner som Machu Picchu og Inkastien samt andre smukke attraktioner som Lake Titicaca med de flydende øer og Huacachina med den smukkeste solnedgang, har Peru noget for enhver smag. Især er der god mulighed for trekking i Perus imponerende højland, som byder på alt fra smukke udsigter og naturfænomener til stejle og snebelagte klippeskråninger.

Især Salcantay Trekket byder på spændende oplevelser, hvor man får udfordret sine vandreevner samtidigt med, at man får natur at se, som man aldrig har set magen til før. Salcantay Ruten fører dig til det omtalte Machu Picchu og skulle efter sigende være endnu smukkere end den turistede Inkasti. Den unikke rute fører dig af ukendte stier gennem både vildt og smukt terræn til den velbevarede præ-columbianske by, som er på UNESCO’s verdensarvliste.

Selvom man har et ønske om at være spontan på sin tur gennem det smukke land, kan det være en god idé at gøre sig overvejelser omkring, hvad man gerne vil opleve, før man tager hjemmefra. Det kan have stor betydning for rejsen, at man har gjort en smule forarbejde, som giver en fornemmelse af, hvad landet har at byde på. Er du til idylliske solnedgange og tropisk natur, eller er du til stejle skråninger og ømme fødder? Peru giver dig muligheden for at opleve det hele på din rejse gennem landet.

Peru Rejser Macchu Pichu

At rejse alene eller sammen

Før man vælger at drage ud i den store verden, er det vigtigt også at gøre sig tanker omkring, hvem man skal rejse med, eller om man skal rejse alene. Der kan være både fordele og ulemper ved begge rejseformer, og man kan ligeledes også starte ud med at rejse sammen og derefter splitte op og rejse hver for sig.

Fordele ved at rejse alene når man backpacker er bl.a, at det er muligt at være spontan. Ved denne rejseform har man ikke andre mennesker end sig selv at tage hensyn til, og man kan derfor bogstaveligt talt gøre præcis, hvad det passer en. At rejse alene gennem diverse lande skaber en form for frihed, som man ellers ikke ville opleve. Ligeledes skaber det gode muligheder for at møde nye og spændende mennesker på rejsen, som man ellers ikke ville have mødt.

Fordele ved at rejse sammen med andre på rejsen er, at man har en at ‘læne sig op ad’. Det kan være overvældende at stå alene i et fremmed land med intet andet end en rygsæk på ryggen. Derfor kan det være rart at have en ven, en veninde eller et familiemedlem, som man kender hjemmefra. Ligeledes kan der nemt opstå et savn til det, der er derhjemme, og man kan blive ramt af en enorm ensomhed. Derfor er det vigtigt, at man tænker sig godt om, før man vælger sin rejseform.

Traveling Peru