Eventyr i Perus Amazonas

Peru emmer af intet andet end eventyr. Dette spændende land er mest kendt for sine charmerende indianske kulturer og storslåede historiske ruiner. Men ud over disse er der også mange andre oplevelser i Peru, som for eksempel oplevelser i den frodige Amazonas-jungle med et hav af unikke flora og fauna samt oplevelser på de naturskønne høje Andesbjerge, ørkener og meget mere.

I Peru har du nemlig mulighed for at udleve drømmen om et ægte Amazonas-eventyr i et stykke velbevaret regnskov, som måske også er det mest uberørte i verden – et naturparadis, der har et helt sublimt udvalg af eksotiske plante- og dyrearter. Tager du til Perus Amazonas er du garanteret et fortryllende jungleeventyr og en oplevelse, som du sent vil glemme.

Oplevelser i Perus Amazonas

Rejsen til Amazonas i Peru kan begynde i byen Puerto Maldonado, porten til den peruvianske del af Amazonas-junglen. Her får du allerede et bid af, hvad der venter dig dybere inde i junglen. Denne afsides jungleby ligger ved den store flod, Madre de Dios, omgivet af den frodige og mørkegrønne regnskov, der oser af eventyr og magi. Du kan påbegynde eventyret ved at tage en sejltur langs floden.

kæmpeodde

På denne sejltur har du en god mulighed for at opleve flere forskellige eksotiske dyrearter såsom flodsvin, floddelfiner, farverige frøer, skildpadder, kæmpeoddere og kaimaner – den sydamerikanske art af krokodiller. På flodens bredder kan du opleve et fantastisk fugleliv med blandt andet hejrer og utrolig mange farvestrålende papegøjer samt en række andre spændende pattedyr, som eksempelvis aber og tapirer.

Der vil også være mulighed for at udforske regnskoven sammen med de lokale guider, hvor du kan komme med på lange vandreture gennem junglen til fantastiske udsigtspunkter. Fra disse udsigtspunkter kan du få en enestående udsigt ud over den mægtige regnskov, der strækker sig som et uendeligt grønt tæppe mod horisonten. På trætoppene og mellem dem kan du højt sandsynligvis få øje på specielt aber, tukaner og papegøjer.

Amazonas nattesafari

jaguar

Du kan også opleve nattesafari i Perus Amazonas, hvor du får en helt anden side af regnskoven at se. Nattesafari byder en yderst spændende oplevelse, da det i sig selv er en kæmpe adrenalin-rush at bevæge sig gennem en regnskov i mørket. Det er en helt anden verden om natten med den tætte mørke skov, stjerneklare himmel og et absolut fantastisk lydkulisse. På en nattesafari vil guiden fører dig frem til nogle fantastiske og meget specielle insekter, padder, krybdyr og mange andre dyr, der kun kommer ud om natten. Hvis du er heldig, kan du få lov til at se den majæstetiske jaguar, som er mest aktiv om natten.

Oplevelser i Manu Nationalpark

Manu Nationalpark er et kæmpe naturområde, der ligger i det sydøstlige Peru og dækker et samlet areal på 2 millioner hektar. Endvidere er det et af de største beskyttede naturområder i Sydamerika. Parken blev i 1977 anerkendt som verdensarv af UNESCO, idet biodiversiteten i netop denne park er helt unik. Området er næsten helt uberørt af mennesker til forskel for mange andre dele af regnskoven på det sydamerikanske kontinent. Dyrlivet i denne park har derfor de mest optimale levebetingelser.

papagøjer

Der er mulighed for at komme på flere vandreture gennem Manu Nationalpark eller en sejltur langs floden til hjertet af parken, hvor du blandt andet kan opleve de store oddere, den sorte kaiman, jaguar, brillebjørn, tapir, ocelot, 13 forskellige abearter og godt 1.000 fuglearter, hvoraf der er mindst 7 forskellige papegøjearter. Plantelivet er mindst lige så rigt, og blot 1 hektar i Manu kan indeholde op til 220 forskellige arter af træer. Eksempelvis kan du komme på en vandretur til Otorongo-søen, som går gennem en 200-300 år gammel skov med kolossale ceibatræer, hvor den brune capuchin-abe lever.

En rejse til Peru inviterer til et vaskeægte jungleeventyr i nogle af verdens mest unikke og frodige naturomgivelser.