Besøg indianerne i Peru

En rejse i Peru indeholder mange spændende oplevelser, som er lidt ud over det sædvanlige. Foruden den altoverskyggende attraktion, Machu Picchu, byder Peru også på en række andre unikke kulturelle oplevelser, som for eksempel mødet med fascinerende indianerstamme i fredfyldte og naturskønne omgivelser. I Peru har man nemlig muligheden for at komme helt tæt på det charmerende folk og opleve den lokale levevis – alt i alt en oplevelsesrig og uforglemmelig rejse.

Mød Perus indianere i Cuzco

Cuzco er en by i det sydøstlige Peru og en absolut vigtig destination på en rejse i Peru. Cuzco regnes nemlig for at være Sydamerikas arkæologiske hovedstad og bærer præg af at have været inkaernes hovedstad kombineret med den spanske kolonimagts indflydelser. Cuzco byder ikke alene på et væld af overdådige historiske bygninger, men også en kulturoplevelse uden lige.

cuzco indianere

Besøger du landsbyen Chichubamba, som er et mindre kendt sted i Cuzco-området, har du mulighed for at møde den charmerende lokalbefolkning, klædt i deres farverige håndvævede traditionelle tøj. Du vil opleve, hvordan befolkningen her lever i deres traditionelle samfund. De lokale aktiviteter inkluderer blandt andet vævning af klæder, fremstilling af chokoladebarer, produktion af gryder i keramik og udvinding af honning, som de lokale sælger på markedet. Det lokale marked skal du af alt ikke gå glip af. Her kan du købe alt fra kunst til dagligvarer i håndlavede kvalitet.

Lev blandt indianere ved Titicaca-søen

Titicaca-søen er et fryd for øjet og kan tage pusten fra enhver. Denne store sø er placeret højt oppe i knap 4.000 meter på Andesbjergene og byder på billedskønne og fredfyldte landskaber med det store og åbne safirblåt vand og adskillige grønne landskaber og bjergtoppe. Ud over de smukke omgivelser ved Titicaca-søen har du også her muligheden for at opleve indtagende indianerstamme, som lever ved søens bredder, helt tæt på.

For at opleve den lokale levevis her skal du besøge Puno, som er den største by i Titicaca-regionen og ligger ved Titicaca-søens bred. Punos beboere lever af landbrug og opdræt af lamaer og alpacaer, der græsser på sletterne langs søens bredder. Derudover er byen kendt som landets folklore-hovedstad, eftersom megen dans og musik udspringer fra denne region. I Puno kan du få en særdeles god oplevelse med byens beboere.

uros

Fra Punos havn kan du sejle videre til Taquile-øen, hvor du kan opleve Uros-folket – en indianerstamme, som er særlig kendt for sine flydende sivøer og sivbådene. Du kan gå i land på de flydende sivkonstruktioner og få indblik i beboernes kultur og hverdag, der primært drejer sig om overlevelse under meget barske vilkår. I vinterperioden kan temperaturen nemlig nå helt ned til -20 grader.

Foruden Uros-folket og sivøerne kan du også opleve Quechua-indianerne på øen Amantani, som ligger næsten helt ved søgrænsen til Bolivia. På denne ø bor der omkring 3.600 mennesker, fordelt på godt 800 familier. Quechua-indianerne er et absolut imødekommende folk, og typisk kan besøgende udefra få lov til at overnatte hos de lokale i deres private hjem, hvor der bliver taget godt hånd om en. De lokale lever i lerklinede hytter og forsyner sig med kartofler, grønsager og fisk.

indianere børn

Hos Quechua-indianerne får du et godt indblik i de hjertevarmende øboers dagligdag, som blandt andet indeholder traditionelle landbrugsliv og vævning. En spændende rejse i Peru med muligheden for at komme helt tæt på peruvianske indianere er bestemt rejse, som er værd at tage på, og som vil give dig en oplevelse for livet.