Kombinér rejsen til Peru med smutture til Ecuador og Galapagos

Du kan med fordel kombinere din rejse til Peru med oplevelser i Ecuador og på Galapagos. Alle disse destinationer byder på forskellige spændende seværdigheder og aktiviteter, hvad enten det er kulturoplevelser i storbyer, trekking på Andesbjergene, eller en anderledes ø-ferie blandt nogle yderst interessante dyr på Galapagos. En rejse til Peru, Ecaudor og Galapagos indeholder alt til enhver smag, og garanterer dig en oplevelse, som du sent vil glemme.

Oplevelser i Peru

Kommer du til Peru skal du selvfølgelig ikke gå glip af den verdensberømte “Machu Picchu”, også kendt som “Inkaernes forsvundne by”. Machu Picchu er en velbevaret præ-columbiansk by med forhistoriske ruiner fra Inkariget og er samtidig en del af UNESCOs lise over verdensarv. Beliggende i 2.430 meters højde i Andesbjergene er Machu Picchu både en historisk og geografisk vidunder, der skriger af mystik og charme. Machu Picchu modtager tusindvis af turister næsten dagligt, og stort set alle, som kommer hertil, har trekket på Inkastierne, som fører direkte til Machu Picchu.

machu picchu

Trekking til Machu Picchu foregår på Inkaernes fodspor, som også kaldes “The Inca Trail”-ruten, der starter i Cuzco og ender i Machu Picchu. Hele turen varer 4-5 dage, og i løbet af denne kommer du forbi mange gamle Inkabygninger, indtil du til sidst ender i byen over dem alle – Machu Picchu. Foruden Inkaruinerne er landskaberne på turen også ganske enkelt formidable. Eksempelvis kommer du igennem flere smukke grønne dale og tætte tågeskove med udsigt til de snedækkede bjergtoppe hele vejen. Endemålet Machu Picchu byder på intet andet end fantastiske udsigter, imponerende forhistoriske arkitektur og en ubeskrivelig oplevelse.

Perus hovedstad Lima er også absolut et besøg værd. Her finder du en unik blanding af befolkningsgrupper med knap 8 millioner indbyggere, fantastiske arkitektur, som både bærer præg fra den præ-columbianske fortid og kolonitiden, fremragende restauranter, cafeer, museer og markeder. I en og samme storby kan du finde spor fra alle større europæiske lande, Asien og Afrika i skøn forening. I byen må du endeligt besøge Plaza de Armas med de flotte bygninger som regeringespladset, ærkebiskoppens plads og Limas katedral. Derudover finder du et særdeles livligt byliv og natteliv i Lima.

Oplevelser i Ecuador

quito

Fra Limas lufthavn kan du flyve til Ecuadors hovedstad Quito. Her kan du tilbringer tiden med en byrundtur blandt andet til den gamle bydel, hvilket bærer kendetegn fra kolonitiden, og som samtidig er en del af UNESCOs liste over verdenskulturarv. Her kan du tage en slentretur rundt i de gamle snørklede gader og se de mange smukke kolonibygninger. Kirkerne er særlig bemærkelsesværdige, eksempelvis Church of San Francisco, der er den ældste kirke i Ecuador, jesuitter-kirken La Compania samt den imponerende katedral på den centrale plads Plaza de la Independencia. Efterfølgende kan du tage op på udsigtspunktet El Panecillo, hvor der er en storslået udsigt over hele Quito.

På besøget i Quito skal du ikke misse en tur til indianerbyen Otavalo, der er berømt for sine farvestrålende markeder og sine imødekommende indbyggere, ofte klædt i deres respektive landsbyers særegne klædedragter. Der er to markeder, hvor det ene er for de lokale, der kommer fra alle de omkringliggende landsbyer for at handle, og det andet er turistmarkedet, hvor der kan købes alt i lokalt fremstillet kunsthåndværk, primært smukke vævede produkter.

Afslut ferien med en tur til Galapagos

galapagos leguan

Galapagos eller Galapagosøerne er en øgruppe, bestående af 19 vulkanske øer, henholdsvis mellem 1 mio. – 3 millioner år gamle. Øerne er en biologisk vidunder, som især er kendt for deres helt unikke fauna. Det var også på disse øer, at Charles Darwin udarbejdede sine teorier om arternes oprindelse, da flere fuglearter og Galapagos-skildpadderne er overraskende forskellige på de forskellige øer. Galapagosøerne blev også optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 1978.

En rejse til Galapagos er i sandhed en naturhistorisk rejse, som byder på helt specielle natur og dyreliv. Her har du blandt andet muligheden for at komme helt tæt på søløver og leguaner, som findes i massevis på øerne. Udover oplevelserne på land er der også mulighed for at svømme eller snorkle i det krystalklare vand og opleve en fantastisk undervandsverden.