Oplev disse på en rundrejse i Peru

Peru er et utroligt smukt og spændende land, som helt bestemt er værd at besøge. På en rundrejse i Peru kan du eksempelvis se frem til at opleve storbyerne Lima og Arequipa, som begge er præget af indianerkultur og spanske koloniale bygninger. Dernæst kan du gøre opdagelser i de mægtige Andesbjerge med eksempelvis den dybe dal Colca Canyon med charmerende små landsbyer, ældgamle landbrugsterrasser og et spændende dyreliv bestående af lamaer, alpakaer og kondorer.

Ved den store og højtbeliggende Titicaca-sø får du et godt indblik i indianernes kultur og dagligdag. Dernæst kan du besøge Inkarigets gamle hovedstad Cuzco i 3.400 meters højde, hvor du blandt andet kan opleve både fantastiske indianske og spanske bygninger og kunst, samt farverige og hyggelige markeder. Derefter er der spændende oplevelser i vente i Den Hellige Dal med imponerende terrassesystemer og hyggelige landsbyer.

Sidst men ikke midst er der den verdensberømte Machu Picchu, som endvidere regnes for at være et af Verdens nye vidundere. Foruden Machu Picchu er der eventyr i vente i den frodige Amazonas regnskov med et yderst unik og fantastisk flora og fauna. Alt i alt kan du i Peru få et eventyr, du sent vil glemme.

Kulturrejser i Lima og Arequipa

Lima er en storby med imponerende levn fra både præ-columbianske tradition og spanske kolonitid. Her kan du blandt andet opleve den gamle koloniale centrum med eksempelvis den imponerende katedral og hjertet af Lima, Plaza San Martin. Dernæst kan du opleve byens mere moderne del, Miraflores, hvor du kan besøge mange fantastiske restauranter og caféer samt flere spændende museer.

arequipa

Fra Limas lufthavn kan du flyve til Arequipa, som også er kendt som ”Den Hvide By”. Arequipa er en yderst elegant kolonial by, som nærmest udelukkende er bygget af hvide vulkanske sten. Byens beliggenhed er næsten 2.400 meter over havets overflade, omgivet af de smukke og snedækkede vulkaner Misti, Chachani og Pichu-Pichu, hvilket gør byen speciel naturskøn. I byen kan du blandt andet besøge det kendte Santa Catalina kloster og Yanahuara pladsen med spektakulære udsigter over byen.

Oplev indianerkulturen i Colca Canyon, Titicaca-søen og Cuzco

Du kan køre med bus fra Arequipa til Colca Canyon. Her findes flere små landsbyer, og der er mulighed for at se lokale hyrder med deres lamaer og alpacaer samt ældgamle landsbrugsterrasser. Derudover er der to spektakulære vulkaner, den meget aktive Sabancaya og den enorme Ampato, som dominerer landskabet. I Cruz del Condor er der et storslået udsigtspunkt over en af ​​de dybeste dele af Colca Canyon. Her har du også en sjælden mulighed for at se kondorer, verdens største flyvende fugl med vingefang på op til 3 meter.

colca

Fra dalen kan du tage bus til byen Puno, som ligger ved bredden af ​​den imponerende sø Titicaca i knap 4000 meters højde. Titicaca-søen er verdens højtliggende sø og Sydamerikas største sø. Ved søens bredder lever mange indianerstamme, eksempelvis Uros stammen, hvis huse og både er bygget af sivene fra søen. Her får du en unik mulighed for at komme helt tæt på indianerkulturen og opleve deres hverdage.

titicaca

Efter Titicaca-søen kan du tage hen til Cuzco med fantastiske arkæologiske sites med ruiner fra inkakulturen og storslåede spanske katedraler. Fra Cuzco kan du tage til Den Hellige Dal, hvor du finder smukke terrassessystemer og flere indianske landsbyer eksempelvis Pisac, som er kendt for sine spændende indianermarkeder. Der er mulighed for at købe alt fra peruvianske uldtrøjer og musikinstrumenter til malerier, vævninger og smykker.

Eventyr i Machu Picchu og Amazonas-junglen

Ud over oplevelserne i de charmerende indianske byer skal du ikke gå glip af den berømte Inkaby Machu Picchu, som byder på spektakulære historiske ruiner, storslåede udsigter og et enestående landskab på i 2.4000 meters højde, omgivet af tågeregnskove. Machu Picchu er en kæmpe arkæologisk site, bestående af smalle terrasser på stejle sider af bjerget og nogle yderst imponerende bygningrester. Du kan komme til Machu Picchu ved enten at trekke på inkastien eller via en togtur fra Cuzco.

amazonas aber

Efter Machu Picchu kan du tage på eventyr i Amazonas-junglen. Du kan komme på forskellige vandreture i junglen, hvor du kan opleve en absolut fabelagtig natur med et væld af tropiske planter og eksotiske dyr. Som noget særligt kan du opleve det rige fugleliv med eksempelvis tukaner, papegøjer og andre fuglearter. Dette er også stedet, hvor kan spotte mange specielle abearter.