Sådan fås den bedste rejse til Peru med børn

Har du børn og ønsker du at tage på ferie til Peru, men ved ikke om det kan lade sig gøre? Så skal du læse denne blog for inspiration og gode råd til at rejse med børn i Peru for en ferie, I vil huske længe på. Peru byder på rigtig mange forskellige oplevelser, som både er egnet til børn og voksne, og dermed skal I ikke tvivle med at tage til Peru, selv med små børn.

Gode råd til at rejse med børn i Peru

At skulle rejse med børn i Peru skræmmer nok de fleste, især når man tænker på den høje luftfugtighed og Amazonas-junglen. Dog skal man ikke lade sig skræmme, da det at rejse med børn i Peru faktisk kan blive en ganske glimrende oplevelse, hvis man forbereder sig lidt inden afrejsen.

For at rejse med børn i Peru skal du først undersøge de forskellige hoteller samt forholdene på de steder I vil besøge, inden I beslutter jer for, hvor I skal overnatte, og hvad I skal lave i Peru. På de fleste hoteller og hostals kan man få værelse med kryppe eller børneseng, og der findes også andre børne-faciliteter.

I kan spise sammen på de fleste restauranter i Peru, da mange restauranter har højstole til de små og børnevenlige retter. Dog er det en god idé at medbringe vådservietter til eventuelle små uheld. Der er også skiftefaciliteter på nogle steder, omend ikke de bedste alle steder.

Hvis I bliver træt af restaurantmad, er der rigtig gode økologiske råvarer i de lokale markeder, og dermed kan man eventuelt selv tilberede maden eller få hotellets køkken til det mod lidt ekstra drikkepenge. Der findes ikke så meget økologisk færdigretter i supermarkederne i Peru, men man kan nemt finde næsten alle pulverprodukter såsom mælk, risgrød og lignende på de fleste apoteker.

Når det kommer til bleer kan man også købe dem mange steder, næsten alle amerikanske mærker, som også har de helt store størrelser som Huggies XXL til store danske børn. Derimod er det en god idé, hvis I medbringer en god klappevogn hjemmefra, så det er nemt at komme rundt i Peru med de små.

Opleveler i Peru med børn

Det er meget muligt at få en god oplevelse i Peru med børnene, men måske skal I undgå at tage på de lange og krævende trekking i Andesbjergene med helt små børn, da de kan risikere at få en slem højdesyge. Derimod kan I tage på mindre vandreture i junglen med muligheden for at opleve en yderst flot natur og spændende dyreliv.

Dog anbefales det, at man rejser med børn, som mindst ét år, hvis man ønsker at komme på jungleture. Man skal dog tage forbehold for den høje temperatur og luftfugtighed, som kan være for meget for nogle. Til gengæld kan I få en god og afslappende ferie sammen i hovedstaden Lima, og især ved kysterne med de mange sjove aktiviteter.

Hvis børnene mod al forventning skulle blive syge, er der mulighed for medicinsk hjælp og lægehjælp på apoteker og hospitaler. Diverse vaccinationer kan fås i Peru – man kan få alt i Lima, mens resten af landets større byer også kan klare de almindelige børnevacciner, såsom paraply vaccinen.

Tøv ikke med at rejse til Peru med børn. En rejse hertil vil helt bestemt give jer nogle fantastiske oplevelser og uforglemmelige minder.