Tag på en rundrejse i Peru og Bolivia

Peru og Bolivia byder på en kulturrejse uden lige. På en rundrejse i Peru og Bolivia vil sanserne konstant blive udfordret. I Perus hovedstad Lima bliver man mødt med inkaernes højkultur og levn side om side med fantastiske katedraler fra de spanske conquistadorer, som erstattede inkaernes storhedstid. På de smukke Andesbjerge findes Inkastien, som ledes op i højderne gennem Den Hellige Dal til den spektakulære historiske Inkaby Machu Picchu. Dernæst i 3.400 meters højde ligger indianerbyen Cuzco, hvor indianerkulturen og farverige markeder og spanske indflydelse forenes.

Bolivias hovedstad La Paz, som er grundlagt af spanierne, er hjemme for aymara-indianerne både i fortiden og nutiden. Her har man muligheden for at besøge deres markeder med de fantastiske kunstvarer og det vidunderlige landskab, kaldes Månedalen. Videre til den gudsmukke Titicaca-sø findes selve hjertet af inkakulturen, da det var her verden blev skabt ifølge inkamyten. På trekking i Andesbjergene kommer man forbi mange smukke og til tider barske egne, og sidst men ikke mindst er den hvide Uyuni-saltørken en naturvidunder, som skal opleves.

Oplevelserne trin for trin

I Peru

Man kan komme på en rundrejse i Peru og Bolivia ved først at flyve fra København til Perus hovedstad Lima, og her er der rigtig mange spændende oplevelser, som venter. I Lima skal man tage på en byrundtur først til den gamle bydel, hvor man kan opleve mange fantastiske historiske bygninger både fra den præ-columbianske fortid og kolonitiden. Dernæst kan man opleve den mere moderne bydel ved kysterne, Miraflores, hvor der findes særlig mange fremragende restauranter og butikker.

Fra Lima kan man tage flyet op til Andesbjergene i 3.400 meters højde til indianerbyen Cuzco, Sydamerikas arkæologiske hovedstad og den ældste beboede by. Cuzco bærer præg af at have været inkaernes hovedstad, samtidig med at den spanske kolonimagt har sat sin fingeraftryk på byen i form af mange smukke kirker, som er overdådigt udsmykkede og bestemt et besøg værd. I Cuzco kan man opleve mange arkæologiske sites og fantastiske spanske arkitektur, samt indianerkulturen på tæt hold.

cuzco

Ikke langt fra Cuzco ligger Den Hellige Dal, også kaldet Urubamba-dalen, som af mange regnes for at være en lige så imponerende oplevelse som Machu Picchu. Her findes blandt andet den pittoreske landsby Pisac, som er kendt for sit farvestrålende marked, Pisac-ruinerne med de flotte terrasser til landbrugsaktivitet, og mange historiske levn fra inkakulturen i yderst naturskønne omgivelser. Til sidst skal man ikke gå glip af Machu Picchus fantastiske ruiner, som venter oppe i bjergene, og man kan komme dertil ved enten at trekke på Inkastien eller via en togtur fra Cuzco, gennem Den Hellige Dal.

I Bolivia

For at komme til Bolivia skal man tage tilbage til Cuzco eksempelvis med toget, og derfra kan man flyve til Bolivias hovedstad La Paz. I La Paz kan man tage ud og opleve Valle de la Luna eller Månedalen, hvilket er et geologisk fænomen, der er opstået som følge af mange års erosion i området, hvis resultatet er dette helt specielle, forrevne og månelignende landskab med bjerge, som hovedsagligt består af forskellige lerarter.

ticaca

Fra La Paz kan man køre med bus til den spektakulære Titicaca-søen, som er delt mellem Peru og Bolivia, og som er med sine 9.000 kvadratkilometer Sydamerikas næststørste sø. Søen er især kendt for sin høje placering og smukke beliggenhed i Andesbjergene. Derudover har søen også en vigtig betydning i inkaernes religiøse myter, da ifølge myten steg skaberguden Viracoca op fra søen og skabte solen, månen, stjernerne og de første mennesker. Synet af denne mægtige, azurblå sø er yderst imponerende og uforglemmelig.

uyuni

Er man til en unik oplevelse, må man ikke gå glip af Uyuni-saltørken i Bolivia. Man kan komme dertil ved at flyve fra La Paz til byen Uyuni. Her findes et omtrent 12.000 kvadratkilometer ørkenlignende område bestående af salt. Dette er resultatet af den gamle og meget saltholdige sø Michín, hvis vandet er fordampet gennem årene og efterlader en stor mængde salt i området. Uyuni-saltørken er i sandhed et forunderligt og spektakulært sted. En rundrejse i Peru og Bolivia er med garanti en absolut unik og spændende oplevelse.