Trekking i Peru rundt om Mount Alpamayo ved Cordillera Blanca

I Peru har man mange forskellige muligheder for at tage på spændende trekkingture, deruden tvivl kan måle sig med andre trekkingture i verdensklasse. Den helt oplagte trekkingrute at vælge ved rejse til Peru er selvfølgelig inkastien til Machu Picchu, hvilket er en helt unik og enestående oplevelse. Derudover findes der også andre trekkingruter, som absolut er værd at opleve, når man besøger Peru.

En af disse ruter er trekkingruten rundt om Mount Alpamayo i den nordlige del af det berømte Cordillera Blanca, som ligger langt væk fra de sædvanlige turistruter, og derfor foregår trekking her i ro og mag. Her får man en sjælden mulighed for at opleve nogle af de mest skønne naturlandskaber i absolut stilhed, helt tæt på.

Hvad kan man opleve på denne trekkingtur?

Trekking rundt om Alpamayo ved Cordillera Blanca er fyldt med de mest spektakulære bjergudsigter og varierede landskaber. Udsigterne inkludere blandt andet det mægtige Santa Cruz på 6.259 meter og selvfølgelig det underskønne Alpamayo på 5.947 meter.

Alpamayo er kåret som verdens smukkeste bjerg af det tyske rejsemagasin “Alpinismus” i 1966, og stadig antages det for at være et af verdens smukkeste bjerge. Alpamayo er et stejlt bjerg og har en nærmest majestætiske udstråling. Tæt på ligner bjerget næsten en perfekt pyramide dækket af sne, og dette er kun en af de ting, som gør Alpamayo til noget helt særligt. Derudover kan man opleve et utal af enestående alpine landskaber på den spændende trekking op ad det mægtige Alpamayo.

Trekkingturen kan tilrettelægges forskelligt, alt efter hvor længe ens ophold varer. Længst kan du komme på en 15-20 dages vandretur, som byder på sublime naturoplevelser i form af afvekslende og øde terræn, flotte udsigter til forrevne og sneklædte bjergtinder, turkisblå gletsjersøer, varme kilder og smukke dale. Cordillera Blanca er et af verdens mest spektakulære bjergområder med hele 269 bjergsøer, 663 gletsjere, 41 floder og 33 bjergtoppe, dækkende over 6.000 meter. Dermed er dette trek en oplevelse i en særklasse.

peru

Hvordan kan turen forløbe?

Typisk starter denne tur i Perus hovedstad, Lima, da man normalt ankommer med fly hertil. Dermed har man også muligheden for gode kulturelle oplevelser i denne skønne hovedstad i Peru, inden man drager videre på trekking til Alpamayo. Her kan man opleve meget forskelligt i det hyggelige bymiljø med flere gode restauranter og butikker.

Dernæst kan man tage bussen fra Lima til Huaraz, hvor man vil begynde trekkingturen til Alpamayo. Huaraz ligger i Rio Santa-dalen i ca. 3.000 meters højde, med Cordillera Negra på østsiden og Cordillera Blanca på vestsiden, og er det naturlige udgangspunkt for alt trekking i området. Fra Huaraz skal man til byen Caraz, hvor det egentlige trek starter.

Trekkingturen starter med vandring mod Hualcayan i 3.140 meters højde, hvor der er unikke samlinger af pre-inka ruiner. Dernæst kommer man til bjergsøerne Yanacocha og Chaquicocha, efterfulgt af Cullicocha med forrygende udsigt til Mt. Santa Cruz. Herefter bevæger man sig mod Alpamayo base camp, Osorurish i 4.250 meters højde, hvor man kan nyde udsigten til den berømte snedækkede Alpamayo top. Her kan man vandre videre og komme forbi flere smukke peaks med de skønneste udsigter og igennem flere spændende alpine landskaber.

Alt i alt er en trekkingtur til Cordillera Blanca og Alpamayo i Peru en helt unik oplevelse, som skal opleves af dig, som elsker en god fysisk udfordring og absolut fantastiske og uforglemmelige naturoplevelser.